September 16, 2009

Salam Lebaran

Salam buat semua..
Erm, kurang dan jarang membuat posting, sebab ada masalah yg mengganggu. Internet tu kira oklah, yg jadi masalahnya dan yg ana x paham sangat, kenapa lah blog kena block. Kadang2 sakit hati, blocked by sonicwall. Apa rasionalnya buat benda ni? Takdelah nak buat benda yg x elok, sebab tujuan ana jadi blogger ni just untuk mengisi masa, membuat sedikit perkongsian. I love to blogging...huhuhu. Kadang2 bila dah jadi macam ni, nak update blog pun jadi malaslah jugak. Erm, apa pun, masih dalam pemikiran rasional, masih bersyukur kepada Allah swt atas nikmat dan kemudahan yg diberi ni. Xde la sampai nak buat tunjuk perasaan..hehehe. Apapun, harap perkara ni x jadi selalu :)

Erm, Ramadhan dah menghampiri penghujungnya. Tak tahulah macam mana prestasi ana sepanjang menjalani Ramadhan ni. Bagaikan anak kecil yg ditinggalkan ibu bapa, jika ditinggalkan seorang, pasti terjebak ke dalam bahaya, jadi sentiasa memerlukan pengawasan dari mereka untuk terus berasa selamat. Maksud ana, ana perlu sentiasa diberi nasihat, peringatan2...agar selalu beringat dalam melakukan sesuatu agar tak menyimpang dari jalan yg diredhaiNya. Harapnya Ramadhan ana menunjukkan sedikit peningkatan dari yg lepas, perkenankanlah ya Tuhan.

Ok, masuk bab rayalah pulak. Sekarang ni semua orang sibuk dengan raya, baju raya, kuih raya, duit raya, balik raya, hati2 di jalan raya, mujurlah xde di sebut hantu raya time dah nak dekat raya ni. Erm, buat diri ana pulak, sedih jugak. Kali pertama raya tanpa emak. Dua bulan lebih dah mak pergi ke tempat persinggahan, jambatan penyambung antara dunia ke negeri abadi akhirat. Semoga roh mak dirahmati Allah. Buat bonda tercinta. InsyaAllah, doa akan terus dipohon kehadratNya sebagai hadiah istimewa dari anakmu ini.



Pasal balik kampung pulak, ana balik hari Sabtu ni, so sampai Pahang hari Ahad lah, kemungkinan raya hari tu..huhuhu. First time balik sampai pagi raya. Macam perantau jauh la pulak. Tapi, ana tak kisah sebenarnya, sebab ana sebelum ni pernah bercita2 nak study luar negara, memang dah ready terhadap perkara2 macam ni..hehe (selalu berangan2 duk oversea) :-P




Baiklah, dikesempatan ini, ana nak ucapkan buat kawan2 (sebelum internet connection menggila..huhu), selamat menyempurnakan ibadah Ramadhan, tingkatkan ibadah di hari2 terakhir ini agar ianya menjadi lebih baik dari yg lepas, juga Selamat Hari Raya Aidilfitri, minal 'aaidin wal faaizin. Mohon maaf zahir dan batin andai ana ada kesalahan yg telah dilakukan buat semua teman2. Semoga selamat pulang ke kampung dan selamat kembali, insyaAllah.


No comments: