October 13, 2009

Raya dan Makan :)

Salam
Entry ni patut dipublishkan hari Sabtu / Ahad lepas, after beberapa event ana pergi, tapi nak buat mcm mana, sibuk punya pasal, terbantut hasrat ana. Dengan blog x boleh bukak lagi satu hal...panas, panas. Blog pun nak sonicwall jugak ke?? Erm, sabar je la. Ceritanya pasal raya dan makan, memang satu pasangan yang ideal dan memang x dapat dipisahkan (p/s : yang belum habis puasa enam, confirm x setuju..hehehe..cepat2 habiskan ye, syawal dah nak habis ni, rugi ooo lau tinggal macam tu je). Hari Sabtu n Ahad lepas, memang murah rezeki, makan aje kerjanya. Bawah ni ada sedikit gambar suasana raya yang ana join sekali.

Hari : Jumaat
Jam : 9.00 malam
Tempat : Restoran Nelayan Kuala Perlis
Anjuran : Ustaz Yusoff aka my mentor (dia belanja..ala2 jamuan raya kat rumah dia lah..hehehe, walaupun bukan makan kuih raya pun, seafood la kan lau dah kat kuala perlis..)

Tak sempat ambil gambar orang yang makannya, sebab ana pun nak makan jugak..lapar. So, ini saja yang dapat ana kongsi...


Ada 3 table malam tu..erm, berapa la ye yg ustaz kena bayar..huhu..biarlah rahsia :)

Kek ni memang sedap, yum..yum..PA (B) ~ stand together-gether k..

---------------------------------------------------------------------------------------

Hari : Sabtu
Jam : 3.00 petang
Tempat : Rumah Ustazah Naziroh
Anjuran : konfem anjuran ustazah...

Erm, petang ni, memang dalam plan nak pergi rumah ustazah ni, tapi x sangka la pulak dia nak buat besar2an..siap pasang 2 khemah lagi kat luar. Open house betul la ni. Petang ni ana makan nasi kuning, ayam masak ape ntah, rendang daging (mungkin la kot..x kenal menu lah, tolong makan boleh la), laksa, terminum air nira (huhu..x bestnya), cocktail buah2an, kuih raya, kek raya. Syok sangat makan..Untuk yang ni, gambar makanan ana x ambil, ambil gambar orang la pulak..hehehe..



Inilah dia, sedikit suasana kat rumah ustazah...

---------------------------------------------------------------------------------------

Hari : Sabtu
Jam : 9.00 malam
Tempat : Dewan Indera Kayangan
Anjuran : Majlis Warden, Kolej Kediaman, MPP

Malam ni pulak, memang ramai orang...peringkat IPGM la katakan. Penuh n sesak jugak la dewan tu. Nak ambil makanan pun kena berebut2..(lau x berebut, melepas la..) Erm, ana makan sikit je sebab kenyang makan kat rumah ustazah tadi pun x habis lagi. Tambah pulak dengan ramai orang, nak berebut pun, malas2 je. Menu mee goreng, laksa, roti jala, kek coklat, kuih2, buah2, dadih dan mungkin ade lagi, ana x sempat nak menjelajah. Ana makan mee goreng, laksa n dadih je. Ada cabutan bertuah jugak, nombor ana 31, tapi ana balik awal, mengantuk, lagipun memang dah jangka x bertuah pun..hehe.



Ramai2...

Malam ni memang masing2 pakai baju raya..berebut jangan x berebut ye..tapi jaga baju tu, nanti x ensem pulak...

Ni pulak dua orang budak yang kelaparan...sambil2 tunggu orang lain berebut, dorg ni nak berposing dulu..ish3x...cik kak, makanan dah abis tu.. :)

Sukanya dia...mybe sbb makan punya pasal..


Erm, memang 1Malaysia la ni..dorg pun turut serta..bagus2


Masa tuk makan..yum..yum..sedapnye..


Makan..makan..makan..

Ada jugak persembahan lagu raya oleh Shoutul Murabbi..not bad..



2 comments:

Anonymous said...

Salam 'Eid..:)

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry.. ha.. mcm ni la baru leh tinggalkan komen

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila
klik disini. Semoga bermanfaat insyaAllah..Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.