January 27, 2010

Ada yang boleh baca, ada yang x boleh baca..Kenapa???

Salam buat semua

Sekadar survey,
Siapa2 yang melawat blog ana ni, ana nak tanya satu soalan;

Antum semua dapat baca x tulisan entry2 dalam blog ni?

Ana bertanya sebab ada yang cakap diorang x leh nak baca, sebab background dengan kaler tulisan sama (hitam dan hitam)


(yg cakap mcm tu x ramai sgt, tapi sebab ana sgt prihatin dan ambil berat ngan masalah2 pelawat2 blog ni..hehe..so ana wat la survey ni..)

~~~~~~~~~~~~~~

PENYELESAIAN CARA SENDIRI...

disebabkan sebelum ni, font tulisan kaler HITAM dan background kaler PUTIH, then bila dh ade org ckp x leh baca sebab background dia yg kaler putih tu x kuar2, so ana wat la tulisan yg kaler BIRU ni..

so harapnya dengan cara sebegini, sama ada background tu muncul atau tak..harap sape2 yg datang boleh baca apa2 entry ana pas ni..

entry yg lepas sebelum ni,ana biar je ngan kaler itam..sebab x larat den nak tukau kaler..huhuhu..

tapi..apa2 pun, ana nak beri JAWAPAN KEPADA SOALAN PEMBACA2 YANG X BOLEH NAK BACA.
Ana rasa antum x leh baca sebab background putih tu x load sekali..

~~~~~~~~~~~~~~~

PERSOALAN DALAM KEPALA :


**kenapa background putih tu x muncul bila antum bukak???huhu..(bagi sape2 yg x leh baca la..)


**tapi kenapa ada orang lain yg cakap dia boleh baca pulak - (maknanya background putih tu ada la kan..)


**adakah sebab blog ana ni berat macam gajah sampai background putih tu x muncul2..tapi ana dah buat yang terbaik untuk men'diet'kan blog ni dari menjebakkannya kepada punca2 "keberatlebihan' itu..huhu


~~~~~~~~~~~~~~~

p/s :
# sape2 yang baca survey ni, tinggal la komen antum kat ruangan komen, sebab ana ada masalah tuk baca ruangan shoutmix..tapi kalau nak tulis jugak kat situ..teruskan..




2 comments:

Frodo Baggins said...

loor ... selama ni bley jer wa baca. agaggagaga. tp ni much better n font besoo ni amat dialu2kan. agagaggaa


>>____<<

Mi vida said...

oo..ok..syukr0n..xde la, ade yg cakap dorg xleh nak baca..sbb x nmpk lgsg tulisan..

ooo..nak font besau eh..insha Allah ana pas ni akan guna saiz yg sesuai..

thnx sebab bg komen