February 16, 2010

Jalan2...


Salam 'alaykum semua

Alhamdulillah, masih sempat untuk ana update blog. Best jugak bila ada broadband ni, sebab now everyone can fly, eh silap, (ciplak Air Asia punye pulak..hehe) now everyone can online..everywhere, anytime :) Sesuai la untuk orang macam ana yang internet-holic, blogaholic..hehe, even duduk dekat Baling ni yang ana kira dekat 'pedalaman' jugak la (huhu..orang Baling jangan marah na..). 

Apapun, ana syukur jugak dapat bangun pagi ni, ingat tidur lagi...ye la kan, lepas semalam berjalan sakan. Balik rumah kiranya dalam jam 2 pagi, dapat tidur setengah jam lepas tu. Tapi seronok la bila dapat jalan2 ni, xde la asyik fikir study je (padahal ada 2-3 assignment nak kena hantar pas cuti ni..huhu..buat2 tak tau..)

Perjalanan ana semalam..secara ringkasnye :

++ jam 9.30 pagi, dari rumah kawan Taman Hijrah, Kangar terus gi SP(sungai petani) ++
++ 12.30 tengahari - makan tengahari, kawan belanja..tu yang best..hehe ++
++ jam 1.00 petang singgah rumah kawan Taman Semarak SP, jamu mee udang pulak - sengkak la perut ++
++ 3 petang bertolak ke Baling ++
++ jam 5.30 petang, sampai rumah Pak Su n Mak Su (keluarga angkat roomate ana) ++
++ lepak2, sembang2 dengan family ni then dalam pukul 6.45 petang gi jalan2 sekitar pekan Baling ++
++ 9 malam, gi kedai makan, beli makanan untuk 7 orang makan (keluarga Pak Su 4 orang plus ana dengan dua orang lagi sahabat) ++
++ makan malam dengan family ni..best!!! ++
++ jam 10.30 malam, terus ke Ulu Legong Hot Spring - berendam sakan..huhu, panasss - kali kedua ana pergi sini ++
++ 12.30 malam, balik - tak terus ke rumah, gi pekan Baling jap cari makan sebab perut buat konsert keroncong dia..huhu - sembang2 sampai kul 1.30 pagi ++
++ sampai rumah jam 2 pagi ++
++ 2.30 pagi baru terlelap..huhu ++

Itu semalam, planning hari ni pulak, nak gi mandi2 dekat Lata Bukit Hijau sebelah pagi, then pergi rumah kawan dekat Baling ni (of course la akan ada makan2 - ana layan je..hehe, kita x mintak, tapi tuan rumah nak jamu, kecik tapak tangan, nyiru kami tadahkan..haha). Petang pulak nak mandi lagi, kali ni kat Lata Bayu pulak. Mandi saja..huhu. Tapi memang x sabar dah ni..hehe. 

Ok, apapun, nak pi sarapan dulu, pastu baru mulakan my trip for today..hehe. Salam cuti2 buat semua :P



7 comments:

joegrimjow said...

da lama xmandi sungi
hurmm
mau mandi sungaii

محمد فردوس سعد said...

haha..jom2..mai r datang Baling.. =)

Hami Asraff said...

salam. baling kat mana tu? ada je member dok situ. bydaway tadi baru je pergi SP :)

محمد فردوس سعد said...

to Hami : ye ke, erm..betul2 kt pekan baling..duk umah mmbr kt sana..kg.seberang pekan

owh..ade SP jugak? jalan2 gak la ni.. =)

Fyzal said...

salam saudara.. bila ada broadband memang sonok.. :)

selamat mengajar

Hami Asraff said...

jalan2 la. standet la balik kampung ni. tak lekat rumah :)

محمد فردوس سعد said...

to Fyzal : a'ah..memang best walaupun kdg2 slow, ana x kesah..tapi blanja kena slow ckit r..hehe, student katakan..

to Hami :hehe, ye la kan, lau duk umah je boring jugak..ana skrg baru balik dr aloq setaq.. :)