May 20, 2010

Minggu Tough.. :(


Salam 'alaykum..

Alhamdulillah, baru selesai menjawab paper pertama tuk exam kali ni. Lega rasanya bila selesai satu beban. Tapi itu baru satu, baki lagi empat paper yang perlu dilunaskan. Betul la macam apa yang ana cakap sebelum ni, dalam entri cepat..laju.. 

Seksa sungguh. Seksa nak menulis walaupun idea yang merembes dari kepala ni biasa2 je. Sudahlah exam kali ni semua buat waktu petang, huhu..sungguh mengantuk. Mujur la tak tertidur sebab mungkin suasana dewan yang panas ya amat..Tuhan je yang tahu. Di hati ini hanya Tuhan yang tahu, di hati ini aku rindu padamu..lalalalala..kelihatannya lirik itu terbabas dari tajuk.. :D

Ape2 pun, itu mungkin ujian dalam ujian. Walau terpaksa, hamba terima ya Tuhan..pasrahku disitu. Harap hanya yang terbaik dari apa yang telah aku usahakan selama ini. InshaAllah

20/5 : Budaya & Pembelajaran
24/5 : Pengurusan Sumber & Pengajaran Mikro, Makro Pendidikan Islam
25/5 : Penilaian dalam Pendidikan Islam
26/5 : Pengajaran Mikro dan Makro Bahasa Arab
27/5 : Tarannum al-Quran

Next week lagi tough rasenye sebab berturut2..mak aihh..awat la susun jadual macam ni..keluhan rasa insan yang tak bersedia...padan muka..huhu

Anyway, buat semua sahabat2 PISMP Sem. 5, khusus buat PISMP Pengajian Islam, 'ala kulli hal..ma'an najah. Dalam bahasa korea, 행운을 빌어요 ( haeng un eul bil eo yo ). Maksud dia, selamat berjaya.. :D

Annyeong..bye..wassalam.

28 comments:

jane said...

insyaAllah segalanya dipermudahkan=)

assyahida said...

aii.. ad inspirasi jawapan kt tepi pun ngantok agy..? haha

anyway..thanks for 17~
hehe..

smg dpt jwb next paper dgn cmrlang dan dilapangi dada
^_^

Frodo Baggins said...

hahahhaa
lu rilex2 sudah ..
tarik nafas ... hembusss.


>>___<<

manna_salwa said...

salam,
ye..tau sekarng ipg tgh exam..
uat bebaek ye.. doa2..
selamat berjuang.. :)

행운을 빌어요 ( haeng un eul bil eo yo ) he~ tatau pon sbnrnye..copy paste je ni.. huhu~

p/s : kos sy abes dh semalam examnye.. :)

محمد فردوس سعد said...

jane ~ inshaAllah..jika itulah yg Tuhan mahukan..kerna itu yg ku dambakan saat ini :)

assyahida ~ huhu..ye ke inspirasi? erm..letak la apepun kt tepi ni, kalau dh namanya ngantuk, tetap ngantuk..

haha..17? ape tu? (buat2 taktau)..

same goes to you..moga sukses ya

محمد فردوس سعد said...

frodo ~ ok ok..cuba untuk relax..

pelik, mcm ade entri baru kt blog enta, tp bila bukak, xdek pun..rindu tuk membaca tulisan enta yg unik tuh..haha ;D

manna salwa ~ syukron atas doa n kata2 tu..

tau2..tu mksud dia gud luck kan..hehe

oo..dh abes, moga dpt cemerlamg tuk exam ni :)

manna_salwa said...

:) sesame..

hehe~ mmg la ustadz tau mksud die go0d luck, dah sy copy pon dr blog ni.. huu~

time kasyeh jgk ats wishnYe.. :)

محمد فردوس سعد said...

manna salwa ~ haha..ye ke? oo..xpe2..bg ana, copy paste tu pun satu ilmu..haha

manna_salwa said...

:) ilmu2.. masyeh.. ley blaja bhase korea pulak..

assyahida said...

semoga dok sebelah lg.. amin!

syauqah wardah said...

study last minute best sebnrnye.. kan? kan? apatah lagi ble tgk result kte lg gempak dr org laen yg duk study tak abes2.. hehe

tp tak istiqomah menuntut ilmu la kan.. kengkadang rasa berdosa gak. Tp rasa thrill ble wat camtu hihi

(saya da insaf da aritu, ini sume ustaz punye pasal lani...ahaks)

perangai lamaku kembali lagi...

+ aNa ZaFira + said...

gud luck! gud luck! smoga dpt mnjawab dgn baik...=)

محمد فردوس سعد said...

@assyahida

tak dah kot rasanya..haha..sebab sekali je mejaku bernombor 263..

محمد فردوس سعد said...

@manna_salwa

inshaAllah :D

محمد فردوس سعد said...

@syauqah wardah

btul tu, sbb semangat masa tu lain mcm je..pendek kata jd pemangkin tuk lebih rajin bila tau exam makin dekat..

tak istiqomah ke?tp skurang2nye kita ade usaha..

erm, insaf sbb ustaz? x phm lak..huhu

محمد فردوس سعد said...

@ aNa ZaFira

syukron..gud luck jugak pd enti tuk baki 2 paper lg :)

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
huhu..ngah exam rupenya..
tapi tu la, susunan jadual exam pun kadangkala memainkan peranan..lebih2 lg kalu tak prepare kan =)
nyway GudLuck yer ustaz..
m0ga dipermudahkan segalanya..
'allahumma ajni minan najhi naawalin'

assyahida said...

ad jodoh..spe thu?
=)

محمد فردوس سعد said...

@Azrai Ahmad Zamri

a'ah..btul la tu, akibat kurang prepare, gini la jdnya..sume benda nk disalahkan..haha

inshaAllah dipermudahkan..ameen thumma ameen..syukron ya akh :)

محمد فردوس سعد said...

@assyahida

ya Tuhan..syahid, komen anda nnt ade org salah sangka..huhu..

bukan sbb duduk sblh kita dpt jwb, tp sume sbb ilham dan kemudahan yg Allah bg pd diri kita time tu..hehe :D

محمد حذوان بن حميدان said...

maat taufiq wannajah.. (^_^)

assyahida said...

huhu..
pembetulan..
sesiapa jangan salah sangka..
jodoh duduk sebelah dalam exam daaaa....
adohaiii....

ye la 2x .......
sbb Allah semstinya~

yusuf mujahidin ™ said...

salam

moga dipermudahkan. Ameen

Mario said...

uikkk...arini pekse arab...gud luck bro...anak aku pun peksa arab gak tapi sekolah rendah le..aku tak dpt nak tolong...sedih...

محمد فردوس سعد said...

@محمد حذوان بن حميدان

inshaAllah :)

محمد فردوس سعد said...

@assyahida

haha..bagus dgn penjelasan anda itu.. :)

محمد فردوس سعد said...

@yusuf mujahidin ™

bi iznillah :)

محمد فردوس سعد said...

@Mario

owh..sdr mario sudah punya anak?? ingatkan brader yg bujang..haha..

xpe..blh tlg dgn doa :)