June 23, 2010

Menghitung...


Salam 'alaykum 

Kembali menjengah blog. Kejap tenggelam, kejap timbul, kejap ade, kejap x dok. Rasa makin membosankan. Ini aku. Aku yang korang x kenal, ade habit macam ni. Aku yang cepat bosan. It's very dangerous stuff untuk aku lalui hari2 akan datang, hmmm..yup, dat's what i'm thinking rite now. Aku ada sebab tuk fikir macam tu.

Ok, kalau ada yang perasan, entry kali ni guna dhomir aku. Dhomir = kata ganti nama. Kalau sebelum2 ni, guna ana, kali ni nak try guna aku pulak. Aku bahasa melayu, ana bahasa arab. Sama je. Kalau guna ana, macam bajet baik je kan, and kalau korang nak tau, aku ni bukannye baik sangat. Iman bertambah sikit tapi berkurang je banyak. Teruk.

Menghitung cuti, three weeks cuti dah nak abis, rasa macam sekejap je. Hari tu, masa mula2 nak cuti, rasa x best pun, tapi bila dah lama cuti ni, rasa berat pulak nak start semula. But u know guys, that's mean aku punye study makin hampir ke penamatnya. I like..very2 like :)

Menghitung berat, hahaha..tadi cakap berat je nak start semula. Betul la tu, makin membesar..waaaaaaaaa!!! Nafsu makan kt rumah lagi hebat. Aku kalah!!! Rasa lemak ini makin bertepu. Ape boleh buat, makan sedap2 kat sini. Melantak semua, sebab semua pon boley...apa2 pun boley **ayat macam kenal je.

Menghitung hari, aiyarkkk, nak kena praktikum lagi 28hb ni. Dua bulan la pulok. Ade 4 hari lagi, xdok langsung preparation. Udah le nak ngajar Arab, mau cakap apa donk. Anta antuma antum, anti antuma antunna, ana nahnu..boley? Pun boleyyyyyyy.

Menghitung rm. Duit x banyak ujung2 sem ni. Kredit pun jarang ada. Tapi xpe, aku takde org penting untuk bermesej. Mujur jugak sem baru nak bukak. Dapat duit lagi, ye ye. Elaun semester + elaun praktikum sem lepas + elaun praktikum sem ni 2 bulan. Wahh..kaya aku..hehe. Alhamdulillah...

Menghitung dosa, korang ade?? haha. Korang xde kot. Sebab aku rasa aku banyak dosa, aku nak jadi baik macam orang lain, tapi selalu kalah. Yup, aku kalah lagi. Bukan macam France kalah bola malam tadi, score 2-1, tapi kalah dengan defisit gol yg amatttttttt. Ye, yang amatttttt banyak. Astaghfirullah...

Bueno, esto es todo por hoy. Haa..ade paham?? Well, that's all for today, nak cakap tu je pun. Hmm..ok lah, penat dah menghitung macam2, nak layan bijik mata jap - orang kata qailulah before zohor..ahaha. Salam..


14 comments:

I*K*T*I*R*A*F said...

salam singgah :)

saya pun bukan selalu ada credit.hp pon ntah mane2 letak.leceh! hahaha :D

teringat pulak time belajar BA dulu2.lain ustaz cakap,lain kiteorg buat. :D

Frodo Baggins said...

dushhhhh ...
tak terhitung.
huhuhuhu


selain mau mnghitung
gol kemenangan inggelen
yg tak kunjung datang! hahaha

khalif murabbi said...

ehemm..ye la 2 xde org pnting nk msej..diam2 ubi berisi ni..kn..kn

prktikum,2bln tu kjap jer..
bkan 2 thn..hihi

tOm said...

standard la time2 student mmg slalu kekeringan.. sebab itulah maggie menjadi antara mknn ruji kaum2 student :P

afizan azman said...

salam firdaus...(betul kan?)

frankly speaking, really adore this entry. suka cara penulisannya. nampak lebih realistik, praktikal dan lebih honest. lebih dekat di hati...
sukar nak ditaarifkan...tapi I LOIKE it. :)

btw...samalah mcm saya juga blk msia aritu. mmg melantak jer kerjanya.yerlah balas dendam, kat sini mana nak dpt asam pedas, tapai, kuih keria semua tu...even MCD pon tak halal kat sini.takper...yg penting lps makan sama2 exercise. buang lemak2 tepu dan tepat itu. :)

good luck utk ure study. insyaAllah u can do it. if u dont mind...dulu belajar sekolah mana? sbb saya dulu pon belajar bhs arab. tapi kuar jer after SPM...habis lughatul ana. hehhehee.kot2lah ana leh belajar dgn anta.:)

nssyaz abwhid said...

cuti hbs da...

blek2 mktb,nk wt prktkum...=p

nyway,thniah rzult pekse sem lpas,antara yg ngetop,ngee~~...keep it up!

assyahida said...

aku ke ana ke saya ke.. yang penting jd diri sndiri... aku ialah aku... hehe.. cayalah bro!

eh.. makan?? aiyok.. dah suruh turun berat.. ini perintah! (cewah..hehe)

slmt bprktikum.. dlm arab pgil ape prktikum??

yeah..taklim mukabbar.. tul ke?

heee~ maan najah!

محمد فردوس سعد said...

@I*K*T*I*R*A*F

haha..tang kredit tu stuju, tp tang letak ntah mana2 tu kena ubah, ape2 hal senang..keke

hmm..mybe benda tu jd kt anak murid nnt..adeii..pening nk pikir :(

محمد فردوس سعد said...

@Frodo Baggins

btul..x terhitung..inggelen 2nd round suda..mau lawan jerman..ape la nasib dorg nnt

محمد فردوس سعد said...

@khalif murabbi

btul la zaki, x caye lak dia..mmg diam2 berisi, tp berisi tang perut..huhu

eleh, pndai la ko ckp..tgk la korang kena nnt..menangis nak tggu abis..hahaha

محمد فردوس سعد said...

@tOm

no komen..handred persen stuju ngan kata kau.. **alamak..kata kau..mcm kt astro lak..kekeke

محمد فردوس سعد said...

@afizan azman

bro..tu la, baru rasa dekat ngan diri sendiri..i loike too :)

haha..nk exercise tu yg malas..huhu, lemak dah bina kampung dia kt area perut nih..suka ati je..

tq..inshaAllah..sama2 kita doakan tuk kejayaan masing2..

haha...hmm..sek agama jugak..kt phg la..tp sekolah ni x sehebat KISAS bro..lughoh saya pun dh makin ilang, nak bljr ngan saya??hahahaha..kelakar je dgr :)

محمد فردوس سعد said...

@nssyaz abwhid

malasssssssssss!!!huhu

haha, ntah la result tu, mcm tipu je..x caye leh dpt mcm tu, mmg nk meletop perut gelak bila dpt tau rsult mcm tu..

محمد فردوس سعد said...

@assyahida

aku tetap aku..caya jugak sama lu sis..hehe

perintah dunia..x kesah pun.. :P

btul la tu kot..x ingat aku, najah jugak tuk ko :)