June 11, 2010

Tulis ape2 je


Salam 'alaykum

كيف حالكم جمعياً؟ اتمنى ان تكونوا على أحسن حال إنشاء الله :)

Dah lama tak menulis, tak tau sebab ape. Mungkin sebab xde ide sangat. Hari ni pun xde idea nak tulis ape. Saja suka2, dari terus menyepi, baik ana tulis ape pun.Selamat membaca..
 
- 2010 FIFA world cup@ South Africa -
Pergi mana2 pun, semua akan cakap pasal ni..itulah kan, tak tau sebab ape, tapi mungkin benda alah ni ada 4 tahun sekali, pastu pulak sebab dia sukan bola, sukan no 1 atas muka bumi ni, mana la orang tak selalu cakap pasal ni. Ana biasa2 je, hehe. Minat jugak, tapi xdela gila sampai nak makan bola, tido bola, mandi bola. Team fevret ana, Spain ngan Italy. Dah menang Euro08, harap dapat world cup lak, tuk pertama kalinya..Kalau Spain ngan Italy x dapat, England, then baru Brazil..ekeke (^_^) Malam ni, 1st kick off, RSA vs Mexico..agak2 sape menang??


- mavi marmara -
tak tau nak cakap ape lagi pasal kekejaman Israel ni. Orang datang atas dasar kemanusiaan, nak bagi bantuan, tapi dia menyibuk cakap xleh. Betul kan, berani kerana benar, takut kerana salah. Dia makin takut, sebab tu dia buat macam2. Apepun, insiden kt kapal mavi marmara ni, dah bukak mata dunia seluas2nya tentang kekejaman Israel. Palestine, tomorrow you'll be free, inshaAllah.

- award & tagged -
1st time dapat award dari saudari manna_salwa bulan lepas *syukron. 1st time kena tagged ngan junior ana, si ajoy beberapa hari yg lepas. Actually, ana tak tau nak buat ape ngan 2 2 benda ni. Tengok macam best je, tapi still blur kepala otak ni ngan benda2 tu. Sape tau, tolong ajar..weeeeee :)

- simbol yang simbolik -
Korang semua pernah tak tengok simbol2 yang semacam ni :

(◑‿◐)(◕‿◕✿)(◡‿◡✿)(●*∩_∩*●)(◡‿◡✿)(◕‿◕✿)(◑‿◐)
☆:*´¨`*:..:*´¨`*:.☆
•.¸¸.•´¯`•.♥.•´¯`•.¸¸.• 

3 perkataan yg ana boleh cakap, menarik, unik, kreatif. Selalu nampak benda ni kat Fesbuk, kadang2 jumpa kat blog jugak. My question is, macam mana nak buat benda ni. Copy paste ke atau memang kena ade kreativiti dalam diri?

- balik kampung -
1st time balik kampung bukan ngan bas tp ngan kete, tapi kete kawan la, nak ade kete sendiri rasanya bila keje baru dapat merasa. Apepun, best jugak, senang nak berhenti rehat, nk gi tandas.

- kenduri kawin -
cuti sekolah masa tuk kawin..hehe. Banyak dapat jemputan dari kawan2. Kawan2 yang kawin jugak kawan2 yang abang akak dia kawin. Cuma terkilan sebab kebanyakannya x dapat nak datang sebab jauh..huhu. Poket lak kosong, kebiasaan tuk student bila ujung sem..hehe * orang lain x macam ana kot :) Selamat pengantin baru especially buat abg Fizan ngan pasangannya kak Aminah..moga kekal hingga akhir hayat.

- cuti -
bila dah dapat peluang cuti, rasa nak cuti abis-abisan *maksudnya?? Erm, mungkin mood cuti ni ade kaitan ngan kesepian blog ni..huhu. Tapi apepun, masih kena tolong abah wat keje..so, tak leh abis-abisan sgt cutinya..


6 comments:

assyahida said...

erm..1ag..bab ni tlupa nak tulis..
"bantu penolong aku wat buletin.."

amacam, okay??

syauqah wardah said...

huhuhu... malas222... samer la.. ble nak berakhir..

Awak kat IPGM kampus sultan abdl halim ke?

I*K*T*I*R*A*F said...

salam singgah lagi! :)

tag tu,entahla,macam main jawab2 soalan n kite diberi award.tu je la kot.hehehe :P

and simbol yg simbolik tu,sy pun wondering.yg ramai2 kat fb tu mmg diorg bt sendiri or just copy paste.btw,nice entry! :D

محمد فردوس سعد said...

@assyahida

haha..itu keje anda la..bantu sikit2 je boleh???

محمد فردوس سعد said...

@syauqah wardah

xde la..ipg perlis..jauh nun di utara..kamu di mana ya??

محمد فردوس سعد said...

@I*K*T*I*R*A*F

oo..like that eh?? ok, nnt lau ade dpt, nk try la..hehe

dorg kreatif la rasenya, tu yg pandai wat tu..