August 07, 2010

عندما يسبِّح الحب - ketika cinta bertasbih (special Ramadhan)

Salam buat semua pembaca blog ni..harap masih sihat2 saja.

Kali ni nak cakap pasal KCB. Memang aku tak malu nak kata, yang aku memang minat cerita ni, penuh unsur2 islam, terutamanya dalam satu perkara yang orang zaman sekarang ni x pernah nak ambil peduli iaitu isu mu'amalah lelaki perempuan.

Ok, aku tak nak ulas panjang2, sebab rasanya semua dah tahu kot tentang mesej2 yang nak disampaikan dari cerita ni.

 ehsan google : KCB drama sempena Ramadhan 1431h

Kali ni, KCB kembali lagi, dalam bentuk drama, khabarnya ditayangkan sempena Ramadhan yang bakal datang ni. Semalam aku dah tengok sampai episod 3. Hasilnya memang best, pendapat aku la. Lebih banyak dugaan yang dihadapi Azzam sejak kahwin dengan Anna. Dugaan dalam berumahtangga.. :)

Rasanya TV kat malaysia xde tayang citer ni, so kalau nak tengok kena la download. Pelakon2 movie yang dulu masih dikekalkan. Cuma ada tambah beberapa orang baru. KCB drama ni sudah mula ditayangkan pada 27 Julai 2010.

Sape2 nak download, boleh pergi kat page AMH team ni. Sekarang ni baru ade episod 1-7. Dengar citernye, ade sampai 50 episod, aku x pasti la pulak betul ke tak. Kalau ade yang berminat, korang pandai2 la update sendiri infonya.

Ok, sampai sini saja. Selamat mendownload n selamat menonton.



1 comment:

manna_salwa said...

salam,
KCB best.. =)
owh de drama pulak ye skrg..
kene cr ni..
tQ 4 the info.

n,
Selamat Menyambut Ramadhan..
=)