October 27, 2010

amani

Salam 'alaykum

Kali ni nak kongsi lirik lagu, lagu ni dah lama kot, tapi aku baru dapat dengar dalam sebulan ni. Komen aku, erm, syok abis..ada 1 part tu lagu ni macam lagu nasyid aku dulu, satu part lak macam kekasih awal dan akhir punya lagu. Tapi tak kisah la, yang penting best, dan lirik dia pun buat aku semangat je..haha. Tajuk dia sama dengan nama lecturer aku, maksud dia tak silap aku, cita2ku..menarik..

Tangisan sanubari telah terhenti
Kala suram suria memancar sinarnya
Pertemuan seindah bayangan firdausi
Menjadi zikir kasih yang suci

Lukisan dua jiwa menjadi satu
Terkenang detik bertemunya kau dan aku
Santun berhikmah mengingatkan diri
Hidup dan mati hanya untuk Ilahi

Mengenggam janji cinta ini
Bertemu kasih tanpa jasad
Bicara tanpa suara
Hanya tulisan bahasa indah

Mengeratkan antara kita
Hinggalah ke akhirnya

Kau ku sanjung kerna pengorbanan
Bagai puteri di kayangan
Tika ku lesu hadapi hidup
Kau hembuskan nafas semangat
Penawar hati

Amani : Amar

13 comments:

khalif murabbi said...

saya sokong!!

feth_mie said...

khusus utk akak aina... hehehe.. mksdnye tnya die la ye.. @_@

Noorsyahida said...

ngee~
knp dua org ini seshatt di shiniii??

محمد فردوس سعد said...

@ khalif : saya jugak..trimas sbb share lagu nih..hehe

@ feth : nak tny mksud ape? amani tu nama akak aina kot..hehe

@ syahid : sesat knp??

~rahsia hati puteri~ said...

bkn...amani tu impianku=) gabungan name mereka brdua..amar+wani...

pinky at all said...

salam alaik , anis suke lirik lagu ni ^^

feth_mie said...

hehe.. nk gabung2 gak le.. hmmm... @_+

Noorsyahida said...

fatah.........
gbung? awlnye pikir?

@_________________________@

feth_mie said...

@syahid: awl lg ke??? hmmm.... gabung2????

~rahsia hati puteri~ said...

nk gabung name dgn sape 2??

feth_mie said...

@puteri: erk.. diam suda... @_+

محمد فردوس سعد said...

aina : oic..so sweet..ahakss :)

pinky at all : saya juga ^_^

fatah : jadi ape? mafa?? majlis fasilitator pgpi..

syahid : awal?? tahap boleh dapat anak 5 dh pun..

feth_mie said...

oit... pgpi jgn sbut eh.. hehehe snsitif...