November 02, 2010

Innalillah...

Salam 'alaykum semuanya..

mode : kesejukan MySpace (perlukah aku berlingkar lagi...)

Perlis banjir!!! Hujan dua hari tak berhenti langsung. Air tasik kat sebelah hostel aku nih sampai tebing dah, dan harapan aku, harap2 air tu melimpah. Boleh la maktab ni tutup..hhahaha..MySpace

Tapi impianku macam tak kesampaian je MySpace, rasanya banjir tak jadi, sebab tangisan dari langit ni hampir2 ke penghujung..tapi still ada.

Haha...pelik kan, biasa la, orang bukit, mana pernah merasa banjir2 nih..Tapi tak patut kan? Aku patut kesian dekat orang yang kena musibah ni. Kesian kat dorg, innalillah. Harap yang kena dapat bersabar dan sentiasa berlapang dada...MySpace

Orang kata perlis ni panas je kan, tapi tak jugak. Kuasa tuhan, macam2 boleh jadi. Hari tu puting beliung pun jadi kat sini. Ingatkan jadi kat US je..aku mention US sebab dia tunjuk puting beliung kt US dalam national geographic..tapi kat Malaysia pun dah ada sekarang..MySpace

Itulah yang selalu diingatkan, dunia akhir zaman ni, macam2 benda yang kita tak jangka boleh jadi. Cumanya, bergantung kat kita, nak sedia ke tak untuk menghadapinya.

Sudah2 la dengan maksiat yang dibuat, dengan dunia yang dikejar, cuba la sediakan bekal yang cukup untuk akhirat pulak..
MySpace
Moga kita terdiri dari orang yang mampu berfikir tentang apa yang berlaku akhir2 ni. 

Gud luck dunia akhirat untuk aku dan korang2 semua MySpace

3 comments:

BLADE EDGE said...

salam...

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

insyaallah kalo ada masa akan singgah lg..blog2 lain pun sama...

anyway, kalo ada masa silalah ke blog saya.

regards,
BLADE EDGE

AdiE said...

yeah...Dunia sudah semakin hampir ke penghujungnye..

sgt comel blog ni..

~ DanieL AdiE ~

محمد فردوس سعد said...

blade edge : salam, tq sudi dtg blog nih..

inshaAllah..sama2 la kita meriahkan dunia blog nih..ayat x boley tahan..haha


adie : penamat dunia semakin hampir..ayoyo..lebih kurang je.. :)

hihihi..harap dtg lg sbb kecomelan itu..ngeeeeee