February 14, 2011

a time to celebrate

Salam 'alaykum...

Blog aku ni makin hilang seri, sebab tuan dia dah jarang nak datang tengok. Kalau aku la yang jadi blog ni, aku konfem sedih, ye la kan, sebab tak dapat perhatian sangat dari owner dia.

Maaf sangat2, tulus dari hati aku..bukan untuk blog ni je, tapi maaf untuk rakan2 blog jugak. Mungkin ada yang datang komen kat setiap entri ke, tak pun komen kat chatbox ke, nak suruh aku ziarah korang semula ke, tapi aku tak balas apa yang korang mintak..mintak maaf ye.

Mungkin korang rasa aku macam dah sombong kan, tapi sebenarnya, aku tak de niat pun nak menyombong diri. Siapalah aku nak berlagak kat dunia ni. Harap korang faham, aku sekarang dah tak banyak luang masa untuk blogging. Sebab? Sebab yang biar aku dengan Tuhan je yang tahu.

Tadi aku datang ziarah blogger HAMI ASRAFF, hebat blogger ni, kenalan dia pun hebat2, aku ziarah FB dia pulak, tengok status dia...

"dinner bersama IMAM MUDA ASYRAF malam ni :)"

wah..orang lain mungkin rasa macam biasa je kot, tapi bagi aku, hebat la tu kan, sampai IMuda dah boleh jadi member..tp tak tau la kalau dorg memang dah jadi member sebelum ni..

Apa yang aku nak cakap pasal HAMI ASRAFF ni, dah jadi blogger glamer pun, tapi kat bloglist dia, masih ade nama blog aku nih..huhu, sungguh terharu. Apa la sangat yang ada dengan blog aku ni, nak banding dengan bloglist lain macam miss lolly, aksara cinta Ilahidunia sebelah zara...kerdil sungguh aku rasa.

Dulu memang aku ada komen kat entri2 dia, tapi tak la selalu. Yang aku selalu buat, aku just baca, then, bila ada kesempatan je, baru aku komen..tapi sekarang memang aku dah lama tak komen. Kenal dia pun bukan face2face, hanya dalam maya ni je...

Besar nilai persahabatan ni, mungkin sebab tu la aku tersenarai dalam 'MEREKA KENALAN YANG BAIK', tapi honestly, aku segan untuk digelar "yang BAIK", sedang diri aku bukanlah seorang sahabat yang BAIK..maaf dan shukron jugak untuk ustaz HAMI ASRAFF..(suka nak panggil ustaz, sebab dia memang dah macam ustaz..)

*********************************************

Terus kepada tajuk..

Apa yang aku celebrate eh? Kalau aku cakap aku celebrate HARI KEKASIH boleh tak?? Haha..jangan ada yang marah aku. Suka hati aku la kan nak celebrate apa pun, janji benda tu aku tau tak salah...

Tak salah aku cakap?????

Haha..tak salah..sebab yang nak sambut ni, HARI KEKASIH ALLAH...aka MAULID RASULULLAH SAW.

Aku masih waras lagi, semuanya dengan izin Allah, ulama' kata hari kekasih@valentine haram, so aku tak kan sambut yang tu...(bagi aku, tak kisah la pasal valentine tak valentine ni, asasnya yang senang, asal korang nak pegang tangan, kapel, dating..dengan yang bukan muhrim, ketahuilah bahawa itu semua haram..sebab menghampiri zina memang sudah haremmmmmmm..)

Ada satu benda yang lagi bermakna buat aku sebagai seorang MUSLIM, menyambut ulangtahun kelahiran KEKASIHNYA..aku harap sangat buat diri aku, ini bukan setakat sambutan, tapi berharap aku mampu menghayati sirah Baginda. Aku nak cuba menghayati dan menghidupkan sebanyak mungkin sunnah dari Baginda. Bi iznillah..

Kawan2..jom kita muhasabah sempena HARI KEKASIH ALLAH ini :)

Salam terindah buat semua..salam maulidur rasul

2 comments:

::Madu Lebah:: said...

syu pon jeles dgn HA..

syu komen : best dpt jumpa IM kt Twitter dy, dy ley kte IM tu member2 dy je..

TERBAIKKK la!

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/